En tallerkenrække er både æstetisk forskønnende og funktionel

Pynt dit hjem med dit flotte porcelæn (foto traevarer.dk)
Pynt dit hjem med dit flotte porcelæn (foto traevarer.dk)

En tallerkenrække er måske et af møbler eller designer-genstande, som man umiddelbart tænker på som overskud, som ren bonus – som noget, der egentlig ikke er nødvendigt. Men hvad er egentlig nødvendigt i et hus udover dets tag? Tænker man kun i nødvendighed, når man skal indrette sit hjem kan man enten ende ud i en meget spartansk minimalisme eller en nærmest militaristisk åndsløshed. Der skal gerne være genstande i et hjem, der ånder og lever. Der må gerne være ting, der bringer livet frem i hjemmet. Hjemmet bliver først rigtigt levende, når man som beboende og som gæst kan mærke, at der er blevet foretaget personlige investeringer i det. Her handler det om at skabe sig en smag og nogle grundlæggende systemer derhjemme. En tallerkenrække er ikke som sådan livsnødvendig. Men det tilføjer hjemmet den slags sødme, der gør det værd at være og ånde i.

Nem og anvendelig

På en tallerkenrække er det nemt og smart at stille sine tallerkener. Her er de nemme at overskue. De stiller sig frem som et slags blikfang i køkkenet eller stuen. Et blikfang, der kan være med til at give rummet sin sjæl og nogle særlige karakteristika. Det er ofte de små genstande, der er med til at bløde de større genstande op. En lille tallerkenrække vil derfor kunne stå godt ved siden af skabe og låger på køkkenvæggen som en designergenstand, der accentuerer nogle af detaljerne ved hjemmet. Ved at lade detaljerne stå frem, skaber man sig et hjem med plads til mangfoldighed og pluralitet.

En ud af mange

En tallerkenrække er altså blot en ud af rækken af mindre genstande, man kan anskaffe sig. De hører sammen med hylder og meget andet, der er med til at give hjemmet sit helt særlige særpræg. Der vil kunne være plads til både dybe og flade tallerkener, og dermed yder en tallerkenrække ikke kun en æstetisk funktion – men tilmed også en klassisk funktionel.

 

Find mere til hjemmet her:

Brugskunst er af høj funktionel og æstetisk værdi

Man glæder sig altid over en skøn vin reol

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.