Et for stort udvalg af senge? Vi guider dig til køb af den rigtige

Der er næppe et møbel i hjemmet, der er så vigtigt, som sengen er det. Du bruger mange timer i døgnet i din seng, og derfor er det essentielt, at du har en seng, du sover godt i og føler behag ved at bruge. Men det er ikke altid, at møbel- og sengeforretningerne hjælper dig på vej i form af deres store udvalg, og det kan virke uoverskueligt at vælge den rigtige seng. I denne guide vil vi komme med gode råd til, hvordan du finder den rigtige seng, så du får en god skønhedssøvn og en forøget livskvalitet.

Find ud af, hvilken type seng du skal have

Der findes mange forskellige typer af senge. Senge til én person, trekvartsenge, dobbeltsenge og sågar også sovesofaer. Du gør valget væsentligt nemmere for dig selv, hvis du ved, hvilken type af seng du leder efter, når du kommer ned i butikken. Her vil udvalget allerede være formindsket markant, og dit køb vil virke overskueligt igen.

Du kan også kigge rundt omkring på diverse hjemmesider og skabe dig et indtryk. Det er dog ikke det samme som at prøve sengen selv, så du må ikke udelukkende baseret dit valg på billeder.

På idémøblers hjemmeside er der blandt andet et stort udvalg.

Få hjælp af ekspedienten

Medarbejderne i butikken er ansatte for at hjælpe dig. Derfor er det en god idé at spørge dem til råds. De kan hjælpe dig med at finde en seng og en topmadras, der har den rigtige blødhed for dig. I dag er det vigtigt, at du finder den rigtige kombination, og den findes blandt andet ved, at du prøver at lægge dig i sengen og prøver forskellige topmadrasser.

Den ansatte kan hjælpe dig med at vurdere, om madrassen er et godt valg for dig, og vil nok spørge dig, om du er til bløde, hårde eller mellemhårde madrasser. Ligeledes spiller ting som svedabsorbering ind. Her er der meget kyndig hjælp at hente i medarbejderne, og det anbefales klart, at du bruger forretningens personale og ekspertise.

Prøv sengen mere end en gang

Den første seng, du prøver, er ikke altid den bedste. Derfor råder vi dig til, at du prøver at lægge dig i flere senge med flere forskellige topmadrasser på. På den måde kan du skabe det rette valg, og du kan sammenligne de forskellige kombinationer. Det gør det nemmere for dig at vælge, hvad du synes er behageligt og mindre behageligt.

Du kan få en medarbejder til at hjælpe dig, når du skal udskifte topmadrassen. Det vil de hellere end gerne, da det er god kundeservice.

Senge kan bruges som et designelement

Der kan ikke stilles spørgsmålstegn ved sengens funktionalitet. Den er noget af det vigtigste i hjemmet, fordi søvn er et behov, som alle mennesker har, og de fleste værdsætter højt. Men sengen kan også andet end bare at være praktisk. Du kan bruge din seng som et designelement. Det kunne for eksempel være i form af en sovesofa eller en dobbeltseng, som bliver pyntet med puder.

Du skal tage stilling til, hvordan du ønsker at bruge din seng, og hvordan den skal fremstilles i dit hjem. For når du ikke bruger den i dagtimerne, kan den sagtens være med til at skabe rammerne om en flot og stilfuld indretning.

Sengen er det vigtigste

Til en seng hører både selve sengen og topmadras. En topmadras er ikke billig, og det ville da være at foretrække, hvis du valgte den rigtige første gang. Dog er valget af sengen alligevel det mest essentielle. Hvis det derfor på nogen måde kan hjælpe og berolige dig, skal du sætte fokus på sengen og valget af denne. Topmadrassen er nemmere at udskifte end sengen, og derfor kan det blive en form for andenprioritet.

Topmadrassen er dog vigtig for, hvordan du ligger. Her satser vi selvfølgelig på, at du træffer det rigtige valg første gang, men ellers kan fejlen rettes ved at købe en ny, der passer bedre til dine behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.