Guide til perfekte altanløsninger

Der findes mange forskellige typer af altaner til forskellige behov og i forskellige prisklasser. Det er forskelligt, hvor meget plads vi har brug for, og hvad vi gerne vil med en altan. En fransk altan er en skøn løsning, hvis du gerne vil kunne åbne døren i hjemmet og have nogle få altankasser. En fransk altan er lille og gør en kæmpe forskel for dit hjem. Nogle mennesker synes også, det er romantisk med det lille format. Du kan åbne dørene til din franske altan og nyde solen og luften fra din stue eller dit køkken. Det ændrer hele sommerhalvåret. Hvis du er til større armbevægelser, har du nok brug for en større løsning. Det kan skyldes, at du er til det eksklusive og stramme look. Måske vil du bruge altanen som en terrasse udenfor din lejlighed. Der er mange, som godt kan lide et stramt look af glas og stål. Det udstråler eksklusivitet og matcher den moderne danske arkitekturtradition.

Urban gardening på altanen

Det kan også være, at du vil have masser af planter og have god plads til dem. Det bliver mere og mere populært at benytte sin altan som nyttehave. På din altan kan du dyrke alle de krydderurter du kan drømme om og blive selvforsynende med en lang række grøntsager. Det er skønt at se det liv, der spirer, lige udenfor dit vindue. Udover de traditionelle altankasser kan du bruge hængepotter og plante i etager på altanen. På den måde får du mest muligt ud af pladsen. Når du bruger krukker og kasser får du mere jord, og det er rigtigt godt for planternes rødder. Jo mere jord, jo gladere og større planter. Du kan få vinranker til at vokse op ad din mur, og du kan dyrke jordbær på din altan. Det er faktisk næsten kun fantasien, der sætter grænser, hvis du vil prøve kræfter med at dyrke din altan som nyttehave. Det kræver ikke særligt meget at komme i gang, og det er en oplagt grund til at snakke med naboen og udveksle tips.

Altaner for romantikere

For romantikerne er altanen også et skønt fristed. Nogle mennesker etablerer en hel rosenhave på deres altan, hvor de nyder at sidde ved et lille bord og dufte til de skønne blomster. Andre mennesker kan godt lide at have et væld af forskellige blomster og planter, der vokser vildt og giver et helt farve fyrværkeri udenfor vinduet. Det er også dejligt at gå forbi flotte altaner. Det skaber liv og fællesskab i et kvarter, når man kan se, at de andre dyrker deres altaner og er glade for at leve i bygningen. Om vinteren kan du udsmykke din altan med guirlander af gran eller et juletræ. Små lyskæder er som en lille hilsen til mennesker, der går forbi i vintermørket. Altanen er altså noget vi allesammen kan få glæde af til alle årstider.  Der er en altanløsning til alle, og du kan se dem på http://www.balco.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.