Mor og baby

Indretning til babyer

Åh… den lykkelige tid. Der er ikke noget, der er så spændende og så fyldt med forventninger, som den tid der hersker, mens man venter sig en lille ny. Det er en tid, der er præget af masser af kærlighed til det lille menneske, der endnu ikke er kommet til verden, og derfor er der næsten ikke noget, der kan tage smilet fra en. Dog er det desværre også en tid, der kræver en masse benarbejde – for eksempel når det kommer til indretningen i hjemmet. Der er nemlig her en lang række foranstaltninger, som man skal foretage sig, blandt andet når det kommer til sikkerheden.

Børnesikring af hjemmet

Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med alle skarpe kanter, der gerne skal skærmes af, der skal sættes et hegn rundt om brændeovnen, og der skal sættes en låge for trappen. Der er således en del indretningsmæssige ting, der skal klares, også når det kommer til de mindre ting. For eksempel skal vaser i den lave højde fjernes.

Sørg for at værelset er indrettet i tråd med en lærerig barndom

Når det så er sagt, så er der dog også noget hyggeligt ved den form for indretning, som man står overfor. Der skal nemlig også indrettes og styles et værelse til den lille ny, som det i fremtiden kan få stor glæde af. Det skal blandt andet indeholde en god seng, som barnet kan bruge, når det bliver lidt ældre. Det skal have plads til masser af legetøj, og så skal det også gerne emme af kreativitet og stimulering, således du som forælder giver dit barn de absolut bedste forudsætninger for at få en så god og lærerig barndom som overhovedet muligt – selv fra en meget ung alder.

Skab kreativitet med uroer i forskellige former, farver, størrelser og materialer

Nogle af de ting, som du bør indrette dit børneværelse med, er derfor smukke uroer over sengen. Udover at uroer er yderst dekorative og kan mane et barn til ro ved at være søvndyssende, så fordrer den også masser af kreativitet. De mange former og farver, som det er muligt at finde i uroer, skaber nemlig billeder i hovedet, der er med til at øge udviklingen og stimulere motorikken. Derudover kan det også være en fordel med smukke plakater på væggene, der på samme måde er med til at give et godt billede af former og farver og den måde, som de sættes sammen på.

Øg motorikken og stimuler sanserne med legetøj som puslespil

Sidst men ikke mindst skal der være et fokus på legetøjet, således det er med til at stimulere motorikken. Her kan det for eksempel være en god ide med legetøj, der henvender sig til sanserne, og derfor er det godt med forskellige former, farver og materialer, som der kan føles mellem de små fingre. Når barnet bliver en lille smule ældre, er det også en god ide med for eksempel puslespil, der også er med til at træne fordybelsen og koncentrationen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.