kay-bojesen

Inspiration til abeleg i boligindretningen

Den ikoniske og kække træabe fra Kay Bojesen er blevet en dansk designklassiker, som du ikke kommer uden om i en moderne og stilren boligindretning.

Aben er formgivet af Kay Bojesen i 1951 og er drejet i teak og limba. Oprindeligt er det populære legetøj designet til en børnemøbeludstilling, men er sidenhen blevet et elsket indretningselement i danske hjem.

Undgå et firkantet, kedeligt look

Det danske og nordiske look er præget af stringente linjer og bløde naturmaterialer. Bring naturen indenfor i dit hjem på en sjov og skæv måde ved at tilføre indretningen et barnligt og frisk twist med Kay Bojesens abe.

Den populære abe findes i forskellige størrelser, og særligt den mindste variant er attraktiv for boligentusiaster. Hæng den på en hylde, en vindueskarm, trappetrin, eller hvor du lige synes, den skal bo. Den kan hænge stort set alle steder i din bolig og vil give indretningen kant.

Du kan også hænge den i entreen, som en forlænger til hattehylden, så børn kan hænge deres huer på abens fødder. På den måde bruger du den i dens oprindelige funktion, som Bojesen havde tiltænkt den.

En anden tendens i boligindretningen er planter – masser af planter. Har du en stor gulvplante, så brug aben på en hyggelig måde ved at hænge den i sit rette element – grønne planter. Det giver både et humoristisk touch og liv i din indretning.

Vælg retning og udtryk

Kay Bojesen abe i mellem størrelse kan også sagtens hænge, mens Kay Bojesen abe i stor er designet til at pynte på skænke, reoler eller på gulvet. Hvilken størrelse, du skal vælge, afhænger af hvilket udtryk, du vil opnå. Den lille abe skaber et mere diskret look, mens den store er et statement i din indretning.

I en minimalistisk indretning vil den store abe være blikfang, og alle detaljer vil komme tydeligt til udtryk. Men den fine teak-nuance matcher mange forskellige stilarter, så den søde abe passer ind i enhver type indretning. Gå all-in på abetrenden og indret med en lille abefamilie i tre generationer. Det ser superfint ud at sætte alle tre aber sammen på et lammeskind i en stol i hjørnet.

Det er ikke et helt billigt stykke “legetøj”, men linjerne og materialet er til gengæld i top. Kay Bojesen abe fås ofte på tilbud i Imerco, Kop og Kande eller Inspiration, så det er værd at holde øje her, hvis du skal invitere aben indenfor. Du kan også købe en Kay Bojesen abe brugt eksempelvis på DBA, hvor du handler med private og derfor ofte kan få en god pris.

bojesen-abe

Hold jul med aben

Når det bliver jul, pakker de fleste ofte deres nips væk til fordel for julepynten. Men det er ikke nødvendigt med denne træabe. Køb i stedet en lille nissehue, som du kan sætte på hovedet, og du har nemt og enkelt en juleudsmykning. En Kay Bojesen abe med nissehue gør din juleoppyntning enkel og æstetisk, hvis du ikke er til de traditionelle, røde nisser.

Tendenserne inden for julepynt er præget af en nordisk julestil, hvor rolige nuancer og naturmaterialer pynter hjemmet op i højtiden. Derfor passer Kay Bojesen abe med nissehue perfekt ind i disse rammer.

Skab dit eget abedesign

Du kan også gå i en lidt anden retning, når det kommer til at indrette dig med aber i dit hjem.

Er du fingernem og kreativ, kan du med nål og tråd nemt selv lave en hæklet variant af en Kay Bojesen abe. Du kan finde mange hækleopskrifter på nettet.

En hæklet Kay Bojesen abe giver dit hjem personlighed og udtryk, samtidig med at du bevarer det fine, rene danske design, som den originale træabe afspejler. Lad dig inspirere af det oprindelige design, men sæt også gerne dit eget præg gennem personlige detaljer og finesser.

Se flere produkter fra Kay Bojesen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.