Lamineringsmaskiner holder styr på vigtige dokumenter

Gem det vigtigste i en smart laminering (foto kontorting.dk)
Gem det vigtigste i en smart laminering (foto kontorting.dk)

For mange er lamineringsmaskinen måske gået i glemmebogen. Det var noget man brugte, dengang man ikke kunne gemme vigtige filer på computeren. Dengang man var nødt til at passe på det i fysisk form.

Men sådan er det nu ikke helt i virkeligheden. En lamineringsmaskine er et vigtigt redskab – både på sjove og seriøse måder.

En lamineringsmaskine er eksempelvis fantastisk at have i en fritidsordning eller et andet sted, hvor børn kommer og laver kreative værker. Her handler det nemlig om at prøve forskellige ting af, og der er da ikke noget sjovere, end når man kommer hjem til sine forældre og viser det frem.

Hvis man har tegnet en fin tegning, man gerne vil have hængene på væggen eller bruge som bordskåner, så er det smart, hvis det er lamineret først. På den måde passer det tætpakkede plastik på de fine streger og sørger for, der ikke er noget, der går i stykker.

Pak fine ting usynligt ind

Når man laminerer noget, så skal man være opmærksom. En lamineringsmaskine er nemlig meget varm. Det foregår således, at man lægger en tegning eller lignende imellem to stykker lamineringsplast – eller en lamineringsplastiklomme. Herefter lader man plasten med tegningen glide igennem den varme lamineringsmaskine. Her skal man både passe på, at man ikke kommer til at røre ved maskinen, og at man ikke rører for hurtigt ved plastikken efterfølgende. Dette er naturligvis sikkerhedselementer, man skal tage højde for, når man fremstiller den nye dækkeserviet eller fodbolddiplom.

Men det giver nemlig rigtig mange gode og sjove muligheder at laminere ting. En lamineringsmaskine er perfekt, hvis man gerne vil lave langvarige, fysiske opslag eller for eksempel lave flotte, holdbare diplomer til dem, der vinder skolens fodboldturnering.

Der er mange fantastiske ting ved en lamineringsmaskine – bare giv dig i kast!

Se udvalget af lamineringsmaskiner her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.