Mangler du et moderne tag over hovedet? Kig efter funkis

Funkis (foto: benee-huse.dk)
Flotte funkishuse

Det danske boligmarked er fuld af muligheder. Nogle vælger at købe en eksisterende bolig. Andre vælger et ældre hus, som trænger til en kærlig hånd. Samtidig er der også nogle, der vælger at bygge et helt nyt hus.

På markedet for nybyggede huse er der rigtig mange valgmuligheder. En af tingene man skal have besluttet er, hvilken type bolig man ønsker at bo i.

En af de mere populære hustyper i Danmark er funkis. Det er ikke så sært. Funkis står i kontrast til det traditionelle røde murstenshus. Det gør det attraktivt for folk, der gerne vil bo i noget, som skiller sig lidt ud fra mængden.

Funkis er anderledes end traditionelle huse

Der er flere grunde til at et hus i funkisstilen skiller sig ud fra de mere klassiske danske huse. Hvor traditionelle danske huse for det meste er et vinkelhus, med mursten og skråtag, så har funkishuse en mere kubistisk form. Det vil sige, at huset er meget firkantet, og har fladt tag. Dette gør det visuelt meget enkelt. Det er blandt andet fordi, at man normalt vælger at spartle funkishuse ud, hvis de altså er bygget af mursten og derefter male dem, så de får en helt plan og enkelt muroverflade.

Samtidig er det flade tag med til at give huset nogle helt rene linjer, da taget heller ikke har noget udhæng, som det er tilfældet ved mere traditionelle typer af huse.

Betegnelsen funkis kommer fra latinske functio, som betyder af fungere, udføre eller fuldbyrde. Dette er også hensigten med stilen, da den går ud på at være så simpel som mulig, og at alt indhold og materiale skal have en funktion. Derfor er det ikke noget pynt som på andre huse.

Derfor kan huse i funkisstilen også have store vinduer, hvor der ikke er udskæringer i karmene, men derimod sørger for et praktisk og funktionelt lysindfald i boligen.

 

Se her for mere funkis

 

Læs mere om funkishuse:

Funkis er moderne, brugbare og unikke muligheder

Funkishuse er noget særligt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.