Byg dit barns drømmeseng med en juniorseng

Som forældre vil man sit barn det bedste. Når man er barn, så er det rigtig vigtigt, at man får sin søvn. Det inkluderer, at man får et passende antal timer hver nat (minimum 8 timers søvn og helst 10). Derudover så skal man også sove dybt og længe nok. Selvom jeg sådan cirka sover de 8 timer en nat, så betyder det også noget, at ens barn sover dybt og ikke vågner lige så let. Den dybe og gode søvn kan sikres ved at sørge for en god liggekomfort til barnet. Dette kan gøres med den rette senge, juniorsenge er her et rigtig godt bud. En juniorseng er en seng, som er specielt designet til børn. Med den rette størrelse vil barnet ligge bedre i sengen, og hermed have en bedre liggekomfort, hvilket giver et bedre udgangspunkt for en god nattesøvn. Det er en af grundene til at vælge en juniorseng.

Juniorsenge gør dit barn mere tilpas

Juniorsenge er senge, som netop passer til børnenes eller barnets størrelse. Med en juniorseng vil barnet få en seng, der i højere grad føles som sin egen seng, fordi den passer til kroppen. Derudover giver en juniorseng også mere tryghed, fordi den ikke er så meget større end barnet. Barnet vil derfor i højere grad selv føle sig bedre tilpas med juniorsenge.

Vælg den rette juniorseng til dit barn

Når du skal ud og vælge en juniorseng til dit barn, så er det vigtigt at have øje for størrelsen. Der findes nemlig forskellige størrelser på juniorsenge. Derfor skal du finde en juniorseng, som passer til barnet alt efter, hvor stort barnet er. At finde den rette juniorseng kræver lidt omtanke, men det er besværet værd, for du får et barn som trives en tand bedre.

Byg dit barns drømmeseng med en halvhøj juniorseng

Ved at vælge en halvhøj junior seng, som er løftet fra gulvet, har du nu plads til uendelige muligheder på børneværelset. Med en seng, der er hævet fra gulvet, har du plads til opbevaring – enten af legetøj eller tøj. Med flotte kasser kan dette blive en dekorativ løsning, hvor der sagtens kan være plads til at vise barnets personlighed.

children bed photo
Photo by Paintzen

Optimér børneværelset med en halvhøj seng

Hvis der derimod allerede er plads til opbevaring på værelset, men mangler plads til en hyggekrog til barnet, er den halvhøje seng også løsningen. Undersengen er der utallige muligheder for at bygge huler eller læsehjørner, samtidig med at det bliver barnets personlige og eget hjørne – en bjørnehule eller stjernenat.

Fra den halvhøje til den helhøje

Er barnet endnu ikke sikker på om en høj seng er noget for det, kan en halvhøj seng være praktisk. Barnet kan bryde en grænse, føle sig stor, uden at det kommer helt op under loftet med en halvhøj seng. Den halvhøje seng fås i forskellige højder og med forskelligt tilbehør, ligesom det er muligt at købe moduler til, hvis barnet på kortere eller længere sigt ønsker en endnu højere seng. Netop med de forskellige moduler, sikrer du dig mod ikke at skulle investere i en helt ny seng, men du kan modellere på den halvhøje juniorseng, som du og dit barn ønsker.

Find en smart junior seng

Ens nattesøvn er essentiel for både voksne og børn. Grunden til dette er, at mennesket restituerer om natten. Og når vi restituerer kroppen den energi, som den har brugt i løbet af dagen. Så det er altså en måde at kroppen genvinder sin energi og på samme måde at ens sind genvinder sin energi. Og på den måde bliver man klar til den følgende dag. Og hvis man ikke får sin nattesøvn, kommer man ikke til at restituere. Og hvis man ikke restituerer dette få konsekvenser for ens fysik og psyke.

Find en seng til junior

Derfor skal man rent faktisk tage sin nattesøvn lidt alvorlig. Og en måde at man kan tage den alvorlig på er, at skabe de bedste rammer for ens nattesøvn. Og dette gælder naturligvis for alle. Men specielt hvis man er et barn. Og en måde at skabe de bedste rammer for ens barns nattesøvn er, at finde en rigtig god junior seng. Når du skal finde en god junior seng til dit barn, er der en række overvejelser som du må gøre dig. Først og fremmest skal du kende dit barns behov og derefter finde en junior seng som imødekommer disse behov.

Tag dit barns nattesøvn alvorlig med en junior seng af høj kvalitet

Et godt sted at starte, når du skal finde en junior seng, er at finde en seng som dit barn kan passe. Det er væsentligt, at dit barn kan vende og dreje sig i løbet af natten. Og derfor er det essentielt at junior sengen er lang og bred nok. Herefter kan du finde en junior seng, som er lavet af et holdbart materiale. Dette kunne eksempelvis være træ. Og som noget tredje skal du finde en god madras, som passer til dit barns junior seng. Og denne madras skal støtte dit barns krop på den bedste måde.

junior seng til dine børn

Hvis du er så heldig, at du har børn, der lige er ved at nærme sig teenager-alderen, men som stadig elsker at sove i din og din partners seng, kan det være en rigtig klog idé at anskaffe dig en flot junior seng, som dit barn kan sove i. Det er svært at afvænne et ældre barn med at sove i mor og fars seng, og (selvom det kan være en idé at starte med at afvænne dit barn med den vane lidt for tidligt i stedet for lidt for sent) du kan sagtens få hjælp. En junior seng er nemlig en seng, der ikke er lige så stor som den, voksne mennesker ligger i, men samtidig er den heller ikke så lille, som en børneseng. En juniorseng er som regel en enkeltmandsseng, der ikke er meget længere end to meter.

En junior seng er smart til børneværelset

En junior seng er noget af det smarteste, som du kan have stående på et børneværelse. Der sker jo en masse på sådan et børneværelse, og desuden vil der som regel ligge legetøj og tøj over det hele – børn har det jo med at rode tingene lidt til, fordi far eller mor som regel kommer og rydder op efter dem… Ikke desto mindre vil en junior seng kunne fylde mere, og der vil derfor være langt mere plads til at lege og have det sjovt alene eller med venner. Dit barn eller dine børn vil hurtigt opleve en stigende grad af frihed, når de kan fylde hele værelset ud og virkelig slå sig løs i nogle lege, som for alvor brænder noget krudt af hos de små. Desuden vil en junior seng som regel også findes i en halv køjesengs-løsning, og der vil være mulighed for at bruge pladsen under sengen til opbevaring.

Køb børnesenge i træ – og få en slidstærk seng de næste mange år

Der er nogle materialer, der holder sig pæne længere end andre. Træ er et af dem. Det bliver faktisk næsten kun pænere med tiden. Og så kan træ noget andet, som laminat, og hvad tingene ellers hedder, ikke kan. Det kan skabe hygge. Hygge på en sådan måde, at du næsten føler, at du sidder en et svensk sommerhus af træ med pejsen tændt og friskfangen fisk i grillen. Træ er nostalgisk, det minder os om gamle dage, hvor alt var lavet i træ. Det minder os om vores egen barndom, det er praktisk, slidstærkt og meget smukt.

Hvis du også er vild med træ, og måske ynder at indrette dig efter den nordiske indretningsstils filosofi med masser af træ, så skynd dig også at få det ind på børnenes værelser også. Mange forældre i dag tyer til IKEA og andet lignende, når der skal købes senge til børnene – og det er også helt fint – men igen; træ kan altså noget, laminat ikke kan. Og træ behøver ikke at være dyrere. Derfor – se dig omkring og vær’ kritisk, når du shopper seng til børnene. Der er så mange spændende træsorter at vælge imellem på markedet.

Mal børnesengene

Hvis du er en af dem, der kan lide træ for dets holdbarhed og styrke, men ikke så meget materialet i sig selv, vil du typisk let kunne male en træseng. På den måde kan du få sengen til at passe ind i børneværelsernes stil ved at vælge en nuance, der allerede går igen på værelset. Hvem ved – mon ikke dit barn også gerne vil være medbestemmende?

Maling er en let løsning til at forvandle et møbel – og I kan male sengen flere gange, hvis jeres og barnets smag ændrer sig gennem årene. Husk at spørge ekspedienten i malebutikken, hvad I skal bruge, for at få malingen til at hænge ved – typisk vil I skulle grunde træet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.