Oplev god søvn i en ordentlig seng

Mennesket tilbringer omtrent en tredjedel af sit liv i sengen. Det bliver til mange år i løbet af et langt liv. Og derfor er det også vigtigt, at tiden, hvor du sover, tilbringes i en seng, som tilgodeser dine behov. Af en eller anden grund har det i mange år ikke været en kilde til større bekymring, hvorvidt du sov i en ordentlig seng eller ej. Men vi er heldigvis blevet meget mere opmærksomme på, at det er absolut nødvendigt at sove ordentligt.

Med den erkendelse in mente er der også opstået et stort marked for salg af senge – og udvalget er enormt. Se blandt andet her. Vi vil nu fortælle dig, hvad du skal være opmærksom på og guide dig til køb af en seng, som du kan have gavn af i mange år fremover.

Hvilken seng skal du vælge?

Det allerførste spørgsmål, som melder sig er netop det. Hvilken seng skal jeg vælge? Her skal du tage hensyn til flere forskellige parametre. Du skal overveje, hvor stor en seng du har brug for. Du skal tage hensyn til den plads, du har til rådighed i din bolig, og du skal selvfølgelig også sørge for at anskaffe dig en seng, som lever op til din smag og dine præferencer angående design.

Bor du alene?

Lad os antage, at du bor alene og ønsker at købe en ny seng. Så kan du faktisk nøjes med at købe en enkeltmandsseng. Sådan en seng har typisk målene 90×200 cm, og med mindre du er langt over to meter høj, er det en fin seng til den enlige. En af fordelene ved en seng, som ikke er så bred, er også, at du let kan få plads til den i dit soveværelse og på den måde stadig bibeholde en del af gulvpladsen til andre formål. Det kan eksempelvis være, at du gerne vil have et garderobeskab i dit soveværelse.

Der findes mange fine designs, når du skal erhverve dig en enkeltmandsseng. Og i stedet for at anskaffe dig en seng med ben på, kan du også finde modeller, der har et design, hvor selve sengen står på en opbevaringsboks. På den måde kan du slå to fluer med ét smæk.

Deleseng med din partner

Mange mennesker bor sammen med deres partner, og da er det klart, at du må finde dig en større seng. For selvom de fleste par – specielt i starten af forholdet – holder af at ligge meget tæt og derfor kan være ganske tilfredse med en mindre seng, er det i længden en uholdbar løsning. I stedet bør I sammen finde en større seng, som på sigt vil sørge for, at jeres nattesøvn får den rette kvalitet.

En dobbeltseng måler typisk 180×200 cm og vil dermed komme til at optage meget plads i et soveværelse med en gennemsnitlig størrelse. Derfor er det også vigtigt, at I sammen køber en seng, som I begge kan lide at se på. Når et møbel optager så meget plads i et enkelt rum, kan det let komme til at virke overvældende. Og det gør det ekstra vigtigt, at I begge kan lide designet og udtrykket.

Har du specielle behov?

Ondt i ryggen er en folkesygdom i Danmark. Vores stillesiddende arbejde og de mange timer foran en computer kræver, at du er særdeles opmærksom på at behandle din krop ordentligt. Men alligevel kan det ske, at du får kronisk ondt i ryggen, bliver dårligt gående eller på anden vis får brug for noget hjælp. Her kan en seng også fungere som et hjælpemiddel. Med en elevationsseng får du fuld kontrol over sengen, og du kan selv justere hovedgærdet, midtersektionen og fodenden.

Hvor disse senge engang mest af alt mindede om hospitalssenge, ser det i dag anderledes ud. En elevationsseng kan sagtens fås i et pænt design, og du behøver ikke længere føle dig hensat til et sygehus, når du om aftenen kravler under dynen. En elevationsseng har hjulpet mange mennesker, og hvis du har problemer med ryggen eller benene, er det absolut en mulighed, du bør kigge nærmere på.

Prøv sengen flere gange

Når du skal have ny seng, er det alfa og omega, at du ligger ordentligt. Derfor er der minimum to ting, du skal huske på. For det første er det en rigtig god idé at alliere dig med en butiksekspedient, som har forstand på senge. På den måde er du sikker på at få den bedste vejledning, og du sikrer dig selv mod at begå et fejlkøb.

For det andet skal du huske at prøve sengen. Læg dig i forskellige stillinger i sengen og mærk, hvordan det føles. Her er det smart at prøve flere forskellige senge, da du på den måde får et sammenligningsgrundlag. Igen skal du huske på, at du kommer til at tilbringe ualmindelig meget tid i sengen, og at din søvnkvalitet hænger nøje sammen med dit valg af seng.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.