Kronisk træt

Overvind kronisk træthed med bedre belysning

Kronisk træthed er en reel ting, som plager rigtig mange danskere. Der er også mange, som døjer med det, uden at de helt selv er klar over det. Men faktisk er det sådan, at kronisk træthed sjældent er en sygdom. Det er i højere grad et resultat af en livsstil, som ikke giver kroppen de optimale vilkår for at trives og samle energi. Og det er heldigvis noget, som man kan lave om på. For eksempel ved at ændre på faktorer, som spiller ind på ens hverdag og ens trivsel.

Der er mange forskellige ting, som man kan være opmærksom på for at forbedre ens hverdag og dermed opleve at være mindre træt. Det, man spiser og drikker, er én ting. Ens arbejde og ens kalender er noget andet. Og så er motion og bevægelse altid en vigtig faktor, for selvom det gør en træt, så gør det en træt på en reel måde frem for en kunstig måde. Men faktisk så er en af de absolut vigtigste faktorer lys og lyspåvirkning. Tænk bare på fuglene, som står op med solen og går i seng, når den går ned. Vi mennesker er ikke lige så afhængige af lyset, men vi er i dén grad påvirket af det.

Behagelig og dæmpet belysning skaber bedre vilkår

Derfor nytter det ikke noget, at man sidder i blændende skarpt lys indtil en time før man skal i seng. Dette narrer nemlig hjernen til at tro, at det er midt på dagen, og at man ikke skal i seng. Det samme sker, hvis man ligger og læser eller tjekker telefonen med alle rummets lys skruet helt på. Hjernen bliver forvirret, og den fortæller kroppen at den skal holde sig i gang. Og så kan det være rigtig svært at sove igennem.

Derfor er det en god idé at tænke over hvilke pærer og hvilken type af belysning, som man har derhjemme eller på arbejdspladsen. En måde at forbedre lysforholdene på et via LED pærer. LED pærer har rigtig mange forskellige formål og fordele. For eksempel er de energibesparende, og dermed bedre for både miljøet og økonomien. Men derudover udsender de et behageligt blødt lys, som ikke generer øjnene og hjernen på samme måde som ældre pærer. Med LED-pærer er der også mulighed for at installere er system, hvor man kan skrue op og ned for lysniveauet.

Bekæmp kronisk træthed

Der er ingen grund til at være kronisk træt med lavt energiniveau i hverdagen, hvis nogle simple omlægninger af livsstil og omgivelser kan gøre en forskel. Nogle af tingene er store, men andre ganske simple. At udskifte sine pærer er således en lille ting, hvis det kan give mere kvalitet i hverdagen. Man vil også hurtigt opdage, at LED pærerne giver en hyggeligere belysning, som gør ens hjem langt rarere at være i. Det er altså ikke kun med hensyn til træthed, men også generel komfort, at denne form for belysning virkelig kan noget helt særligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.