Ram plet med de rigtige rammer til hjemmet

Leder du efter en nem måde, hvorpå du kan skabe harmoni, liv og personlighed i dit hjem? Så er du landet det rette sted. Her på siden vil vi nemlig give dig gode råd til, hvordan du kan tilføre dit hjem det helt rette personlige strejf – som både kan være moderigtigt og helt personligt – ved hjælp af billeder, malerier og plakater i flotte rammer.

Uden billeder på væggene kan et hjem let komme til at se en smule tomt ud. Til gengæld kan du også hurtigt komme til at dekorere dit hjem med for mange billeder på væggene. Balancegangen er svær, men når først du rammer rigtigt, vil boligen næsten ikke være til at kende igen.

Overvejer du at hænge billeder op i boligen, eller trænger dine nuværende billeder til et mere moderigtigt udtryk? Her på siden har vi samlet en række gode råd til, hvordan du får det bedste ud af din indretning med billeder og forskellige typer af rammer.

Hjemligt og moderigtigt udtryk med en gallerivæg

Måske er du faldet over udtrykket gallerivæg før, og du har i hvert fald set det. En gallerivæg er i al sin enkelthed en væg, som du pynter med flere forskellige billeder, ligesom på et galleri – deraf navnet.

Er en gallerivæg udført flot, kan den give din stue, entré eller køkkenalrum helt nyt liv. Trænger hjemmet til et pift, er det en meget effektfuld måde at gøre det på, eftersom indsatsen er meget lille og udbyttet meget stort.

Læs med herunder og bliv klogere på, hvordan du laver en vellykket gallerivæg i dit eget hjem.

Vælg taktik for din gallerivæg

Først og fremmest er det en god idé at tænke lidt over, hvilken stil du har i din indretning. Gallerivæggen skal gerne passe ind, så den understøtter resten af det personlige udtryk i netop dit hjem.

Farveleg

En god måde at skabe harmoni i et rum er ved at bruge farver i samme nuance. Har du en væg i en flot farve, kan det derfor give et flot og strømlinet udtryk, hvis du vælger motiver og/eller rammer, hvor den samme farve går igen. Det giver en rød tråd i din boligindretning.

Afdæmpede farver

Hvis du er tilhænger af den klassiske, nedtonede og stilrene skandinaviske indretningsstil, kan du vælge motiver i afdæmpede farver i ensfarvede rammer. Selvom farverne er afdæmpede, kan det stadig have en yderst dekorativ effekt i dit hjem.

Gallerivæg med kant

Hvis du kan lide skæve og finurlige detaljer, kan du give dit hjem et løft ved at hænge billederne op som i en collage – på kryds og tværs af hinanden. Desuden har ingen sagt, at billeder absolut skal hænge lige. Det giver en sjov scrapbogseffekt, som tilfører dit hjem kant og personlighed.

Miks og match

En “ægte” gallerivæg består ofte af mange forskellige billeder, farver og selvfølgelig også forskellige rammer. Her er tricket, at de ikke må være for ens. Skal du derfor have to forskellige trærammer, er det en god idé at vælge en helt lys og en helt mørk træsort. På den måde ser det ikke ud som om, at du har forsøgt at matche dem uden held. De forskellige rammer giver et skødesløst og kunstnerisk udtryk. Her skal du heller ikke være bange for at fylde hele væggen ud.

Saml rummet

En god måde at skabe zoner i et hjem kan blandt andet være med gulvtæpper og reoler. Det samme kan opnås ved at samle et antal billeder midt i rummet – eksempelvis over sofaen. På den måde skaber du en lille oase.

Plads til udskiftning

Hvis du er typen, der godt kan lide at lave lidt om i hjemmet i ny og næ, kan det være en god idé at arrangere dine billeder på gallerihylder (smalle hylder) fremfor at lave huller i væggen. På den måde kan du nemt udskifte motiverne, når du har lyst til en ny billedopsætning.

Vær ikke bange for at blive personlig

Når du kaster dig over en gallerivæg, skal du ikke være bange for at blive personlig. Det skødesløse look opnår du bedst ved at have en bred vifte af motiver med alt fra grafiske plakater til børnetegninger og ferieminder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.