Byggerådgiver

Sådan kan en byggerådgiver hjælpe din ejerforening

Der er mange ejerforeninger i Danmark, og af alle mulige størrelser og med alle mulige formål, men fælles for dem alle, det er at de har både drift og vedligehold der skal tages i betragtning, og det er så her en byggerådgiver kommer ind i billedet, for er jeres forening godt nok rustet til at klare opgaven selv?

For det første har de fleste ejerforeninger en såkaldt langtidsplan, der inden for vedligeholdelse rækker 20-25 år ud i fremtiden, og beskriver hvad foreningen skal have lavet på den lange bane, så der kan blive taget højde for det i planlægningen af foreningens økonomi.

Der er ikke nogen tvivl om at en ejerforening har brug for en plan, men det kan også sagtens være jeres forening har brug for hjælp til konkrete problemer der skal løses, og det er her en byggerådgiver kan gøre en forskel for jer.

Totalrådgivning, så I ikke behøver inddrage andre i driften

Hvis jeres forening har behov for løsning af løbende opgaver, og måske endda en lang række opgaver over tid, så er der mulighed for at hyre en byggerådgiver som totalrådgiver, så I ikke skal tænke på hvem der skal inddrages for at løse jeres opgaver over tid.

Det kan også være en god idé at inddrage en partner der kan overskue det hele, og på den måde få klaret en stor sag der set udefra kan virke enorm og uoverskuelig, men for en stor partner kan sikre jer de bedste priser.

Totalrådgivning giver den fordel, at foreningen får adgang til alle de kompetencer I har behov for, men på et eneste sted, også selv om der er flere firmaer med i aftalen, det hele varetages af rådgiveren.

Fordelen for jer som forening er at I kan koncentrere jer om de ting I gerne vil have, uden at skulle tænke på hverken tid, økonomi eller kvalitet, og I får naturligvis løbende rapportering om fremskridtet på jeres sag.

Rådgivning omkring den rene byggesag

Hvis I ønsker at få rådgivning omkring en konkret byggesag, så starter processen normalt med et møde om projektet, som naturligvis ikke hverken forpligter eller koster noget.

Efter der er foretaget klarlæggelse af omfanget og finansieringen af projektet, så kan der lægges et budget for opgaven, hvilket bliver samlet i en rapport der skaber grundlag for byggesagen.

Derefter handler det typisk om at rapporten bliver taget med til afstemning på foreningens generalforsamling, og hvis der gives tilskud til byfornyelse, så er der normalt meget faste procedurer for hvordan sagen skal forløbe.

Rådgiveren deltager gerne i generalforsamlingen for at svare på spørgsmål omkring budgettet, eller det øvrige materiale, og kan efter godkendelse starte processen.

Herefter sættes opgaven i gang, og rådgiveren følger med i sagen fra start til slut, mens I kan læne jer tilbage og afvente sagens afslutning, og høste frugterne af jeres beslutning.

Gennem hele sagen får i jeres egen faste rådgiver, der altid er til at komme i kontakt med, og som kan svare på alle de ting i måtte have behov for at få svar på gennem sagen.