læg perlesten i indkørslen

Skab liv i din have med perlesten

Går du og drømmer om at pifte din have lidt op? Så skal du overveje at få fat i nogle perlesten. De skaber liv i haven, fordi de udstråler et flot og naturligt farvespil. De kan bruges alene eller sammen med fliser og belægning alt efter, hvad du er mest til. Uanset hvad du vælger, kan perlesten lige hjælpe med at give din have det der ekstra, du har gået og ledt efter. Heldigvis er prisen meget overkommelig, så det er ikke noget, du skal lægge søvnløs over.

Hvor i haven bruger man dem?

Perlestenenes unikke udseende gør dem ideelle at bruge til stier og gangarealer i haven. I mange tilfælde bruger man belægningssten, men perlestenene fungerer nøjagtigt ligeså godt, og så er de bare rigtig flotte. De kan også bruges i havebede eller krukker i stedet for flis eller bark, og så bruges de i mange større haver – for eksempel på kirkegårde.

De passer ligeledes rigtig fint i indkørslen. Det skaber både et flot og eksklusivt look, samtidig med der er noget billigere end at lægge fliser over det hele. Du skal dog tage med i dine overvejelser, at de små sten kan sætte sig fast i bildækkene. Det kan godt være irriterende, hvorfor du måske skal overveje ærtesten eller nøddesten, som er lidt større, i stedet.

Stenene er velegnede til at holde ukrudt væk, men hvis du vil have fuld effekt, er det en god idé at lægge en fiberdug under dem. Ellers skal du bruge et uhensigtsmæssigt stort lag sten, så dugen gør det noget mere overskueligt. På den måde får du en smart og nem løsning, som gør, at ukrudtet ikke kan trænge igennem.

Hvilke farver og hvor mange?

Perlesten, eller perlegrus, fås i nuancer i sorte og grå samt røde og brune. Nogle af dem kommer fra grusgrave, men fælles for dem alle er, at de er blevet gravet op til formålet. Størrelserne på stenene afhænger lidt af, hvor i landet de kommer fra. Den vil typisk ligge omkring 4-8 millimeter, så der er altså tale om nogle ganske små sten.

Der findes også perle-søsten, som kommer fra havet eller søer. De er mere blå og hvide i nuancerne, samtidig med de er mere runde og blanke i det. Til et hus der er sort og hvidt på fronten, vil disse sten passe rigtig godt og give et flot balanceret look. Til et rødt murstenshus vil de klassiske perlesten passe bedre, så det handler meget om, hvordan dit hus ser ud.

Som grundregel dækker 1000 kg perlesten cirka 16 m2, hvis du lægger dem i et lag på fem centimeter. Det skal du gøre, for der kommer hurtigt bare pletter, hvis du lægger for tyndt et lag. Det ser sjusket ud, så det er bedre at købe lidt for mange perlesten end lidt for få. Får du det rigtige antal hjem, kan det virkelig se godt ud – derfor kan du ligeså godt gøre arbejdet ordentligt første gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.