Sovesofaens muligheder – praktisk og stilmæssigt

I flere år havde sovesofaer desværre et lettere blakket ry, da komforten, designet og brugervenligheden ikke var helt i top. Der var snarere tale om et møbel, som skulle gemmes godt væk og kun tages i brug, når det var absolut nødvendigt. Mange af os har sikkert prøvet at tilbringe en nat eller to på en sovesofa og dagen efter vågnet op med ondt i ryggen og med en træthed i kroppen forårsaget af en dårlig nats søvn. Sådan er det heldigvis ikke længere. Som det vil vise sig, er det faktisk muligt at anskaffe sig en sovesofa, der både har en praktisk anvendelighed, er behagelig at sove på og har et pænt look.

En bred vifte af anvendelsesmuligheder

En sovesofa er, som navnet antyder, en sofa du også kan sove i. Når den ikke er slået ud og anvendes til seng, fungerer den som en ganske almindelig sofa. Det betyder, at du praktisk taget kan placere den i hvilket som helst rum, du ønsker. Det åbner selvsagt op for en del forskellige anvendelsesmuligheder.

Måske ønsker du blot at have mulighed for at kunne rede en ekstra seng op, når du har overnattende gæster. Eller også er du på udkig efter en mere permanent løsning, hvor du hver nat eller måske weekend skal bruge sovesofaen som seng.

Den sammenbragte familie

Vores familiemønster har ændret sig meget de seneste mange år, og det har blandt andet betydet, at der er opstået familier med dine, mine og vores børn. Et kendetegn derved er, at alle børn ikke bor fast hos enten far eller mor, og derfor kan det være en smule upraktisk med et værelse, som dagligt står urørt hen. Men du kan pifte rummet op med en sovesofa og dermed sørge for, at barnet altid har et sted at sove og på samme tid har et sted at sidde i løbet af dagen. Så føler barnet sig velkomment de dage, han eller hun måtte tilbringe hos dig. Det er en både empatisk og praktisk løsning.

Sommerhuset eller den mindre lejlighed

Dertil kan du selvfølgelig også bruge en sovesofa i dit sommerhus eller i en lejlighed, hvor der ikke er så mange kvadratmeter at gøre godt med. Her er det altså særdeles praktisk, at du har en alt-i-en løsning, som både tager sig af dit behov for at have et sted at sidde om dagen og en seng at sove i om natten. Det er en ret fantastisk løsning, som også er med til at sørge for, at du får det allermeste ud af den – måske i forvejen – begrænsede plads, som du har.

Design og udtryk

Hvis du har besluttet dig for at pifte dit hjem eller et værelse op med en sovesofa, skal du naturligvis finde en sovesofa med et udtryk og et design, som du kan lide. Det er heldigvis ikke så svært, da der virkelig er sket noget med designet de sidste år. Se blot alle disse sovesofaer, hvor hver og én er absolut værd at vise frem.

Der er faktisk tale om sovesofaer, som netop ikke bærer præg af også at have en sekundær funktion. I stedet kan du finde smart designede sovesofaer, som du sagtens kan have stående fremme, hvis din primære interesse stadig er, at dit hjem skal være pænt. Samtidig skal du huske på, at de fleste sovesofaer fås i en meget fin størrelse på 200×140 cm, hvilket betyder, at der er rigelig med plads til en enkelt person og i enkelte tilfælde kan to mindre personer sagtens dele sovesofaen.

Spar penge – køb en sovesofa

Selvom en sovesofa koster nogle penge, kan du alligevel godt spare noget på finanserne, hvis du køber sådan en. Du slipper nemlig for både at købe en seng og sofa, og det betyder i runde tal, at du sparer halvdelen af det beløb, du ellers ville have brugt. På den måde kan købet af en sovesofa hurtigt vise sig både at være en økonomisk, praktisk og æstetisk god investering, hvis du har et hjem, hvor det bliver nødvendigt med ekstra soveplads.

Sovesofaer er med deres innovative design og praktiske anvendelighed en gevinst for din boligindretning, som du klart bør overveje at inkorporere i dit hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.