Spred håb og hygge med et lys i vinduet

stearinlys kontortingdk
Stearinlys til kontoret og hjemmet (foto: kontorting.dk)

Blå er håbets farve og lys er håbet selv. Sådan bliver både farver og lys brugt i mange historiefortællinger og levendelys er virkelig symbolet på håb, og man siger ”er der lys, er der håb”. At tænde et stearinlys signalerer derfor meget mere end bare hygge. Et stearinlys viser, at her er der håb og her tror vi på fremtiden. Lysets kraft kan skyldes ilden, som er en af de første ting, som mennesket har opfundet og har gjort os markant forskellige fra dyrene. Derfor er ild og lys i mange gamle kulturer vigtige og man kan sige at betydningen af lys stadig lever.

 

Vælg mellem batteri og “levende”

Oversat til vores samtid og til dansk, så er et stearinlys hyggelige og de fleste vil være enige i, at stearinlys er ”hyggespredere”. Det er dog langt fra alle, der bryder sig om at tænde stearinlys, fordi de simpelthen tænker, det er for besværligt. Det kan være lidt nemmere med et bloklys. Her behøver du ingen lysestage, da lyset kan stå selv. Sæt dog gerne en tallerken under bloklyset og sørg for at slukke det, hvis du forlader lokalet med bloklyset. Selvom bloklyset virker meget solidt, så er der stadig risiko for, at det vælter.

 

Brug bloklys i juledekorationen

Bloklys kan bruges året rundt, men er særligt godt i vintertiden, fordi her er så mørkt at lyset kan blive tændt hele tiden. Et bloklys kan her stå tændt i lang tid modsat de klassiske tynde lys.

 

I stedet for de traditionelle tynde lys, kan du bruge bloklys i juledekorationerne. De brænder længere tid og er smukke mellem gran og røde sløjfer. Du kan ofte få kalenderlys som bloklys. Husk dog at passe på man for mange brandfarlige materialer tæt på lyset. Du kan finde bloklys på www.kontorting.dk.

 

Se også

Stoleunderlag – endnu en brik i puslespillet

Lamineringsmaskiner holder styr på vigtige dokumenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.