En seng skal få dig til at sove rigtig godt

Hvis du tror du kan sove bedre, skal du gøre noget ved det og købe en ny seng (foto sengespecialisen.dk)
Hvis du tror du kan sove bedre, skal du gøre noget ved det og købe en ny seng (foto sengespecialisen.dk)

Er du øm og stiv og tung i hovedet, når du vågner om morgenen? Det er måske fordi, du har den forkerte seng. Vinterens kulde er over os, men mange tunge hoveder og trætte kroppe kan friskes op, hvis de overnatter i en seng, der passer til dem. Det vil sige en seng, der er tilpasses den rygtype, nakketype og soveposition, de har. Det er ikke ligegyldigt.

En seng kan gå fra at være meget hård til meget blød. Hvis man sover i den forkerte i forhold til sin krops behov, vil man hurtigt opleve smerter langs rygsøjlen og en stiv nakke. Hvis du er i tvivl, om det er på grund af din seng, at du har det sådan, kan du få det undersøgt hos en sengeforhandler og hos din læge.

En god seng er det første skridt mod en rigtig god søvn – men et endnu større skridt mod en dagligdag med overskud.

Hvilken seng passer til dig?

Når du skal ud at vælge en ny seng, er der naturligvis mange parametre, du kan vælge ud fra. Først og fremmest skal madrassen være god for din ryg. Den skal have den rigtige hårdhed. Men derudover har forskellige senge også forskellige funktioner. En populær seng er for eksempel elevationssengen.

Elevationssengen er den moderne sofa. En sofa du tilmed kan få til at hvile dig i nøjagtigt den position, du allerhelst vil ligge eller sidde i. Med et enkelt tryk på en fjernbetjening kan du styre, om du vil sidde oprejst, læne dig lidt tilbage eller ligge helt ned. Dette giver dig også en afslappet morgen, hvor du ikke forstrækker diverse kropsdele i forsøget på at komme op ad sengen. Med fjernbetjeningen sker dette let og løftende. Nogle elevationssenge har tilmed også en knæindstilling – så kan du få benene op efter en lang dag.

Se mulighederne for en ny seng http://www.sengespecialisten.dk/senge/

Læs hvad der gør en seng god her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.