Funkishuse er noget særligt

Du kan altid genkende et funkishus (foto www.ltm.dk)
Du kan altid genkende et funkishus (foto www.ltm.dk)

Det er ikke om alle huse, man kan sige, at de er noget særligt. Mange huse ligner hinanden meget. Det kan for eksempel være, at et stort byggefirma skal opføre nybyggeri på et større område, og så er det billigst bare at lave det hele ens. Der er også mange mennesker, der aldrig får stillet et andet alternativ, hvis de selv skal bygge hus. Og så bliver et hus jo ofte stående i mange år efter, at det er blevet bygget, og det vil så gå i fra ejer til ejer på boligmarkedet. Der er derfor ikke mange funkishuse i Danmark, men alligevel bliver de mere og mere populære. Lad os se på hvorfor.

Funkishuse er først og fremmest noget særligt, hvad angår deres udseende. Mange vil nok betragte et funkishus som et noget atypisk hus, da det er firkantet og med fladt tag. Det vil derfor mest af alt minde om en terning, hvis man blot betragter det overfladisk, men der er mere ved funkishuse, end hvad man umiddelbart kan se.

Særlige kendetegn ved funkishuse

Udover deres udseende, så er der mange andre ting, som gør funkishuse specielle. De bliver nemlig bygget ud fra nogle helt specielle principper om, hvordan huset skal placeres og tilpasses i forhold til dets omgivelser. Det betyder, at selv små ting som lysindfald og udsigt bliver taget i betragtning i forbindelse med placering af døre og vinduer, også selvom huset ikke har nogen første sal.

Da funkishuse udgør en stor del af moderne nybyggeri, giver det de kommende ejere nogle helt unikke muligheder for at investere i bæredygtig energi og andre tidssvarende tiltag. Udover at det ofte er billigere at opføre nybyggeri generelt, kan det også blive en ekstra god investering i forhold til faste udgifter og et eventuelt videresalg af huset, når det engang bliver relevant.

Se mere om funkishuse

Læs meget mere om funkishuse her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.