Gode ideer til julepynt til stuen

Når der skal pyntes op til jul, så bliver man af og til overrasket over sin udvalg af julepynt og synes måske ofte at der trænger til fornyelse. Derudover er der stor forskel på hvordan folk pynter op til jul i stuen og på mængden og typen af julepynt der hænges op i hjemmet.

Med hvad kan man egentlig bruge som julepynt i sin stue. Det skal vi prøve at kigge nærmere på i denne artikel.

Klassisk julepynt til stuen

Den type julepynt vi oftest møder rundt om i de danske hjem kan du finde herunder. Måske er der ideer du endnu ikke selv har benyttet dig af.

 • Nisser – Nisser hører julen til og det er ganske normalt at der i stuen i de danske hjem både findes tøjnisser, kravlenisser af papir, trænisser og måske endda hele nisselandskaber, hvor også julemanden, rensdyr og mange andre også spiller en rolle.
 • Julestjerne (blomst) – Der er også mange der har blomsten “julestjerne” stående i vindueskarmen til jul – eller måske endda hele året rundt. Det passer dog perfekt til julen med sine flotte røde blade.
 • Guirlander – Guirlander er måske for meget for nogle, så julestuen ikke kommer til at ligne Gertrud Sand’s stue fra The Julekalender. Men Guirlander er alligevel noget der findes i mange hjem og på juletræet, da det også er noget der er nemt at lave selv og noget som børnene måske laver i skolen.
 • Julehjerter – Flettede julehjerter, julehjerter af stof, metal, træ og andre materialer findes overalt. Det kan både hænge fra loft, i vindueskarmen eller på juletræet.
 • Mistelten – Misteltenen er også en klassiker. Den hænger i døråbningen ind til stuen.
 • Sprællenisse – Måske hænger der også en sprællenisse på døren ind til stuen. Den er meget karakteristisk med snoren man kan hive i for at få nissen til at bevæge sig.
 • Julesokker – Måske er det også i stuen julesokkerne, som børnene hver morgen kan finde en lille pose slik eller et stykke legetøj i, er hængt op.
 • Juledekorationer – Juledekorationer eller adventskranse hører også til på stuebordet. Det er noget mange familier laver selv eller køber færdige.
 • Juletræet – Juletræet må vi ikke glemme. Der er stor forskel på hvornår danskerne sætter juletræet ind i stuen og hvor længe det for lov til at stå, men langt de fleste har en juletræ af gran, som de pynter med glimmer, julepynt, julestjerne og lys.
 • Juledug – Mange vælger også at pynte spisebordet i stuen med en flot juledug som passer til højtiden.

Nyt julepynt til stuen

Savner du nye ideer til hvordan du kan pynte op i din stue til jul, så kan du måske finde inspiration i nogle af nedenstående forslag.

 • Laserlys – Du kan købe forskellige typer af laserlys, som enten kan lyse på huset udefra, eller som måske kan skabe en stjernehimmel i loftet i stuen.
 • Moderne julepynt – Der findes også mange guldsmede eller kendte brands der laver julepynt. Det gør f.eks. Georg Jensen og mange andre kendte brands. Den slags julepynt adskiller sig meget fra den klassiske, men mange vælger at købe den slags og f.eks. hænge det i vindueskarmen.
 • Plastikjuletræ – Der findes også flere og flere som går væk fra det traditionelle juletræ, men i stedet vælger at sætte en juletræ op i stuen af plastik. Både fordi det ikke sviner så meget, men sikkert også fordi det er meget nemmere og kan holde længere.

Find flere ideer til både klassisk og nyt julepynt her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.