Skab nærværet ved spisebordet

Man kan godt give hinanden store fælles gaver (foto traevarer.dk)
Man kan godt give hinanden store fælles gaver (foto traevarer.dk)

Det er for mange en selvfølge, at man sidder sammen og spiser, men for nogen er spisetiderne ikke lige så faste og ikke lige så meget en familietradition. Men det kan være en god idé for børn at spise i fællesskab, både i skolen og derhjemme. Et godt måltid handler nemlig om fællesskab og ro. Selvom det er nemt og hurtigt at sætte sig ned foran fjernsynet med maden, er det en dårlig idé. Man skal nemlig koncentrere sig om maden og hinanden, når man spiser.

 

Fællesskabet omkring spisebordet

Der er nemlig en større tendens til at skippe de fælles måltider og glemme det fællesskab, man har omkring spisebordet. Selvom mange danskere spiser alene – modsat mange sydeuropæiske familier – er der alligevel et stort flertal, der mener, at måltiderne bliver bedre af at spise sammen – hel 87 % af danskerne mener at måltidet bliver forbedret i fællesskabet. Måltiderne handler nemlig ikke kun om næring og mad, men er for mange også noget, de forbinder med en social begivenhed. Forskere mener at måltiderne binder folk sammen og skaber et fællesskab, selvom man måske ikke har andet tilfælles. For vi bruger nemlig måltiderne i sociale sammenhænge – vi spiser med kollegaerne på arbejdet og skolekammeraterne i skolen.

 

Find et bord med plads til alle

Dertil er måltidet et vigtigt element i familierne, da det for mange er et samlingspunkt, fordi man som familie hver i sær er på farten og laver forskellige ting i løbet af dagen. Men når man er hjemme og sammen, er det som oftest måltiderne man samles om. Dog skal man huske, at der er mange, der bor selv, som er tvunget til at spise alene. Selvom det mange gange kan skabe følelsen af ensomhed, er der mange, der også er okay med det. Dog er der mange, der tænder radio eller TV, fordi det giver fornemmelsen af at der er andre i hjemmet. Rådene lyder derfor på at koncentrere sig om maden og det selskab, man er i, når man sidder ved spisebordet.

 

Se udvalget af spiseborde på traevarer.dk

 

Læs mere herinde:

En tallerkenrække er både æstetisk forskønnende og funktionel

Er det tid til, at han får sit eget værelse?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.