Vitrineskabe er et hit i de danske hjem. Se her hvorfor

Pynt dit hjem med praktiske vitrineskabe (foto traevarer.dk)
Pynt dit hjem med praktiske vitrineskabe (foto traevarer.dk)

Når man skal indrette et hjem, så er der mange, der gerne vil sætte et personligt præg på deres bolig. Nogle går meget op i, at de har billeder af børn og børnebørn til at stå, og andre går mere op i at tingene matcher enten i en bestemt stil eller i nogle særlige farver. Nogle gange findes der møbler, der egner sig godt til mange forskellige hjem, fordi de fås i rigtig mange forskellige udgaver. Sådan er det for eksempel med et vitrineskab. Et vitrineskab er som udgangspunkt et skab med glas i lågerne. Vitrine kommer også fra det franske ord for glasplader, så det giver god mening.

 

Forskellige træsorter bruges til vitrineskabe

Selvom vitrine er et fransk ord, så er står der mange forskellige udgaver af vitrineskabe rundt om i de danske hjem. Ligesom så mange andre skabe og møbler, så er de fleste vitrineskabe lavet i forskellige træsorter. Mange er lavet i de klassiske sorter som egetræ, fyrretræ, ask eller bøg. Man kan typisk kende de forskellige typer af træsorter på deres farver. Fyrretræ er lyst og har mange mørke knaster. Det er på grund af, at fyrretræer har mange grene, så dermed også mange knaster.

 

Sådan kan du kende forskel

Fyrretræ har en forholdsvis lille massefylde, så derfor er det ikke så tungt, som andre sorter. Egetræ er er et løvtræ og er også lyst i farven. Det er dog en smule varmere i farven og har ikke ligeså mange knaster. Til gengæld kan man nogle gange kende det på de mange små stiplede strege, som træet har på den ene led langs årene. Begge træsorter bruges ofte til møbler, og det er ikke unormalt af finde et vitrineskab i disse sorter. Andre vitrineskabe er lavet af spånplade og er dermed en blanding af forskellige træsorter. Nogle gange kan det være svært at vurdere, hvilken træsort, der er brugt til at lave ens vitrineskab, da der er mange træmøbler, der er overfladebehandlet, enten med olie, sæbe eller maling.

 

Vil du se mere om vitrineskabe, så kig her

 

Læs også

Alle børnefamilier bør have en højstol

Balkonafskærmning gør din balkon personlig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.