sofa

Inspiration til din næste sofa

Sofaen er et af hjemmets vigtigste møbler. Det er her at vi samles for at slappe af efter en lang arbejdsdag. Det er her at vi hygger os som familie, tager en søndagsskraber eller drikker en cocktail med vores gæster fredag aften.

En sofa skal kunne det meste og samtidig se utrolig godt ud i vores øvrige indretning. Derfor er der nogle gode tanker at gøre sig, inden du går ud og investerer i en ny sofa til hjemmet.

Gør op med dig selv, hvad din sofa skal kunne

Vigtigst er det, at du inden et eventuelt køb af ny sofa, gør op med dig selv, hvilke egenskaber og funktioner som din sofa skal kunne udfylde. Måske er du ikke typen som er særligt meget hjemme, eller som ser særligt meget tv.
Er det tilfældet, så har du måske mere brug for en pyntesofa i et stramt udtryk, som kan matche din lige så funktionelle og moderne indretning. På den måde kan sofaen blive et samlingspunkt for dig og dine gæster og en møblement i din stue, som er medvirkende til, at du fremstår både tjekket og cool med styr på din stil. Måske er dit sofabehov noget helt andet. En børnefamilie har for eksempel ikke så meget behov for en sofa til pynt. Derimod skal sofaen være brugervenlig og nem at holde, samtidig med at i som familie skal kunne hygge jer i den.

Tv-flyderen eller den pæne stue

Det behøver selvfølgelig ikke være et enten eller, om man ønsker sig en tv-flyder eller et designikon i sin stue. Faktisk er der mange som har begge dele. Men det er alligevel vigtigt, at i har for øje, hvad jeres sofa primært skal bruges til. På den måde så sikrer du og din familie jer en god udnyttelse af jeres nye sofa. Eller et mode statement, som vil holde længe.

Læder eller stofsofa

Der findes en del debat omkring valget imellem læder og stof. Dels har begge møbeltyper et særligt udtryk over sig, som man skal beslutte sig for, om det passer til ens personlige stil.

Men læder og stof kan også vidt forskellige ting i forhold til slitage, levetid og vedligeholdelse. Det er ikke helt ligegyldigt, hvilket materiale man vælger sin sofa i og hvilken lyst man har til at holde og passe godt på sin sofa i mange år frem. Nogle vil argumentere at læder er nemmest at holde og mest slidstærkt, mens andre vil hævde at stofsofaer efterhånden findes i så mange forskellige vævninger, at pletter ikke længere er et særligt stort problem i forhold til at vedligeholde din stofsofa. På grund af de mange muligheder og forskellige vedligeholdelsesprocedurer, så er det vigtigt at du sætter dig grundigt ind i din sofas materiale inden et eventuelt køb.
Der er ikke noget værre, end en sofa som ikke holder særligt længe på grund af et dårligt materiale. Endelig er det vigtigt at kigge på din øvrige indretning og forsøge at finde netop den sofa, som passer ind hos dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.