Personer drikker øl sammen på bar

Sådan holder du en polterabend

Polterabend er en traditionsrig dag for brudeparret inden brylluppet. Det betegnes som den sidste dag som fri inden man kan kalde sig et ægtepar. Det er derfor også en dag, som ofte forbindes med en masse sjove aktiviteter. Det er forskelligt fra personer til personer, hvilket ting man laver. Samtidig er der også en masse ting, som er det samme for de fleste. Få inspiration her til, hvordan jeres polterabend skal forløbe.

Hvorfor holder man polterabend?

Polterabend er blevet holdt igennem de sidste mange år. I gamle dage holdte man som ofte polterabend dagen før brylluppet, da det skulle symbolisere den sidste dag som single. I dag er det dog blevet mere almindeligt at holde den i lidt tid forinden. På den måde kan man med god samvittighed ligge med tømmermænd dagen efter. For de fleste polterabend indeholder masser af alkohol.

Planlæg den perfekte polterabend

Hvad er den perfekte polterabend? Det er forskelligt fra person til person, hvad man fortrækker. Det er almindeligt at en polterabend bliver delt op efter køn. Parterne bliversom oftest ikke mikset, da det er en aften, hvor man er fri som en fugl.

Hold det hemmeligt

En polterabend er som regel hemmelig for personen der skal giftes. De fleste venner forbereder en polterabend på forhånd, og overrasker personen på dagen. Mange kan dog forudse dagen, da de ved den vil komme i den nærmeste fremtid. Dog er det altdi en glædelig overrasskelse at se alle ens venner. Det er derfor også en del af det sjove at holde det hemmeligt.

Find på aktiviteter til den perfekte polterabend

Der er mange aktiviteter man kan vælge at lave på en polterabend. Det er kun fantasien som sætter grænser for, hvilke aktiviteter man kan lave på dagen. Der er både dem, hvor man skal være ekstra kreativ, og så dem hvor man bevæger sig lidt mere.

Vær kreativ

Det er sjovt at være kreativ på sin polterabend. Dette kan være i form af mange ting. Der er mange klasser man kan melde sig til, eller booke som en polterabend. Dette kan f.eks være et studie, hvor man kan få inspillet sin egen sang. Dette er samtidig også et godt minde at have. En anden kreativ ide, som også for mange kan være sjov er croquis. Her skal man tegne et nøgen menneske. Det er for nogen en grænseoverskridende opgave, men det er sjov og anderledes opgave at lave sammen.

Vælg de aktive aktiviteter

Det gælder om at have mange forskellige aktiviteter på en polterabend. Så udover at vælge de kreative, så er det også en god ide at have noget bevægelse med. Der findes mange aktive aktiviteter man kan vælge. En af de populære er paintball. Som ekstra lille sideleg til dette, så kan man vælge at alle skyder mod brudgommen/bruden. Er man ikke så meget til at skyde, så findes der heldigvis også andre aktiviteter. Dette kan være alt fra golf til klatring. Det er kun fantasien som sætter grænser for, hvad i kan finde på af aktiviteter.