Kvinde laver mad i sit køkken

Sådan kan din hverdag blive nemmere, hvis du har høreskade

Det kan være svært at fokusere i et rum, når der er mange, der snakker, hvis man ikke høre så godt. Derfor kan folk med nedsat hørelse hurtigt få en tendens til at melde sig ud af samtalerne og ikke byde ind med noget. Det hele kan nemlig virke lidt uoverskueligt. Kan du nikke genkendende til denne følelse, eller oplever du andre øjeblikke, hvor din høreskade hæmmer din dagligdag, så frygt ej. Her kan du læse tips til, hvordan din hverdag kan blive lidt nemmere, hvis du har en høreskade.

Teknologi kan hjælpe dig på vej

Hvis du har høreapparater, så ved du sikkert allerede, at der findes en masse tilbehør. Det kan eksempelvis være udstyr, som kan være med til at sikre, at din hverdag bliver en smule nemmere. Du kan blandt andet finde trådløse muligheder som en del af det Oticon tilbehør, som findes.

Er du den eneste i husholdningen, der føler, at skuespillerne i tv’et mumler? Så kan det være fordi, at du egentlig bør have din helt egen lydstyrke. Du kan gøre din hverdag nemmere ved at benytte en tv-adapter.

En tv-adapter er en lille boks, som står ved siden af fjernsynet, hvortil lyden så direkte forbinder sig til dine høreapparater. Din familie vil stadig kunne høre tv’et, som de plejer, men du får lyden lige ind i ørerne i den lydstyrke, som passer dig. Det gør det hyggeligt og nemmere for hele familien at se tv. En tv-adapter findes blandt andet som en del af det trådløse Oticon tilbehør, som hører til høreapparatet af samme mærke.

Telefonopkald – hurtigt og nemt

Blandt det Oticon tilbehør, som findes, er der også en smart opfindelse, som kan gøre det til en leg at lave og modtage telefonopkald. Du kender måske følelsen af, at personen i den anden ende af røret føles utroligt langt væk. Måske du må råbe ”hvad” gentagende gange, imens du forsøger at indstille dine høreapparater, så lyden bliver bare en smule tydeligere. Hvis du ikke engang har høreapparaterne i og fumler efter dem, imens telefonen ringer, så er det endnu mere besværligt.

Det kan dog blive nemmere i din hverdag at tage telefonen ved brug af det Oticon tilbehør, som er kaldet connectclip. Den virker ved, at dine opkald går direkte i høreapparatet, så dine høreapparater på en måde fungerer som et trådløst headset. Den trådløse clip sidder i tøjet, og det smarte Oticon tilbehør vil dertil fungere som en mikrofon. Dem i den anden ende kan derfor også høre dig tydeligt.

Brug høreapparat, og oplev glæden ved at kunne deltage igen

Når først du har fået hjælp til at kunne høre bedre, så bliver det også nemmere at følge med i samtalerne, der foregår til de diverse arrangementer, du deltager i. Det kan være, børnebørnene har nogle gode historier, som de virkelig har glædet sig til at kunne fortælle dig. Det er da også sjovere at kunne deltage aktivt i samtalerne hen over spisebordet, uden at du føler dig fortvivlet og forvirret over de mange interaktioner, som sker på kryds og på tværs.