fliserensning

Giv dit hus en lækker makeover

Er du husejer, og kunne dit hus godt trænge til en opfriskning, så er der mange små ting, som der kan gøres, uden at det behøver at være enten dyrt eller overvældende. Til sammen vil dit hus stråle, som var det nyrenoveret, og samtidig vil det øge boligens værdi. Man kan nemt tage en ting ad gangen, når tiden og overskuddet er der. Men hvad er det så, som man kan gøre for at få huset til at se nyt ud? Jo, man kan for eksempel give det en ordentlig rensning. Dette kan man gøre i form af fliserensning, facaderensning og måske en tagrensning.

Flotte flisebelægninger

Fliser bliver med tiden grimme og beskidte, nogle af dem får endda også flisepest, som er de pletter, man ofte ser på ældre flisebelægninger. Aller mest kan man måske få lyst til at udskifte dem med nogle helt nye, men det er slet ikke nødvendigt. Med en effektiv rensning, vil de fremstå som nye. Hvis du bestiller fagfolk til opgaven, vil de typisk give fliserne en imprægnering efterfølgende, således at fliserne holder sig rene i længere tid. Resultatet efter en grundig fliserensning er en fryd for øjet. Efter rensningen vil der gå en god mængde år, før arbejdet skal gentages. Det er selvfølgelig en god idé selv at holde fliserne rene i mellemtiden, for at forebygge de værste belægninger.

En smuk facade

En anden ting, som man kan rense er husets facade. Måske man ikke selv lægger mærke til, hvordan den falmer med tiden, men efter en rensning er det helt tydeligt at se. Facaden udsættes for alt vind og vejr, samt den mængde sollys vi nu har. Der slider på den over tid. En facaderens vil typisk indebære en afrensning for alger, derefter en grundig rens af facaden og til sidst en god imprægnering, som forebygger alger og snavs. Efter behandlingen vil facaden stråle, som var den nyopført, og naboerne vil kigge misundeligt over hækken.

Et strålende tag

Et af de steder, der virkelig batter, når man opfrisker huset med rensning, er at få foretaget en tagrensning. En rensning af taget vil forlænge dets levetid. Algebelægningerne vil blive fjernet, så det ikke belaster og beskadiger taget. Taget vil ligeledes have godt af en efterfølgende imprægnering, for at holde alger på afstand så længe som muligt. Taget vil efterfølgende fremstå, som var det nylagt. Det er altså en meget billig måde at få sig et ”nyt” tag.

Du kan se flotte før og efter billeder på for eksempel nanostone.dk. Her kan du også læse om de forskellige rensningsmuligheder.

Uanset hvilken rensning du vælger, så er det altid en god idé at indhente tilbud fra flere fagfolk, inden du vælger et firma til at udføre opgaven. Det er som regel uforpligtende, at modtage tilbud. Se også gerne andres anbefalinger, og ikke kun de anbefalinger, som ligger på firmaernes egne hjemmesider, da de kan være bestilte til formålet. Måske kender du endda nogen, som har fået udført rensninger. Spørg dem gerne til råds.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.