Spejl

Sådan indretter du med spejle

Når det kommer til boligindretning, er der mange der allerede har en klar idé om hvordan de vil have det færdige resultat til at se ud. Alligevel føles det ofte som om at der mangler et eller andet i indretningen.

Ofte kommer rummet til at virke meget lille, når man forsøger at gøre god plads til sine ejendele på en dekorativ måde. Dette problem findes der heldigvis en rigtig god løsning på.

Derfor skal du bruge spejle i din indretning

Det korte svar på hvorfor du skal benytte dig af spejle i din boligindretning er, at spejle får rummet til at åbne sig op.

Det forholder sig sådan fordi spejle

  • Reflekterer lys
  • Skaber en illusion af at rummet er større

Alene disse to grunde er nok til at bruge spejle i sin indretning. Fordi spejle netop skaber en illusion af mere plads, slipper man for at ens rum ’trækker sig sammen’ og virker indelukket.

Din hjerne kommer altså til at tro, at der er mere plads end der er, og det betyder at det ikke vil irritere synet lige så meget at der er mange ting i rummet.

Spejle reflekterer også lyset i rummet, og det vil betyde at rummet vil virke større, fordi spejlene skaber en illusion af et bedre lysindfald.

Tilsammen vil disse to faktorer betyde, at dit rum virkelig vil åbne sig op til sit fulde potentiale og du vil derved få en meget mere harmonisk indretning.

Hvordan det gøres i praksis

Nu hvor teorien er på plads, er det på tide at kigge på hvordan det så skal gøres i praksis. Det er faktisk ikke så svært, når man først har fået grebet på det.

Når du vil indrette i praksis med spejle, skal du blot huske teorien

  • Spejle reflekterer lys
  • Spejle skaber en illusion af mere plads

Med de to grundregler i tanke, kan du nemt gå i gang med at placere spejle i din indretning.

For at få mere lys, kan du placere spejlet på en sådan måde, at det naturlige lys fra vinduer rammer spejlet. Spejlet vil derefter reflektere solens stråler videre i rummet. Derudover vil du også kunne se ud ad vinduet gennem spejlet – og alene det skaber mere plads i rummet.

For at skabe mere plads med spejle, kan du tænke over at placere spejle langs den lange væg i rummet, for at få følelsen af et mere kvadratisk rum. Hvis du ønsker at rummet skal virke længere, kan du placere spejle langs den korte væg.

Hvilken slags spejle bør du bruge?

Du bør også overveje hvilken slags spejle du vil bruge. I nogle tilfælde er det nok med et mindre spejl, hvor det i andre sammenhænge er bedre med et stort spejl der dækker hele væggen.

Du kan lege med indretningen med spejle, ved at placere flere små spejle sammen, eller anvende spejle med en guld- eller kobberteint for et varmere udtryk.

Kun du ved, hvordan din drømmeindretning tager sig ud – og du er derfor også den rette til at vurdere hvordan du får den mest succesfulde indretning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.