Stue med en masse små genstande i

Hvad dækker en husforsikring?

Forsikringer kan være svære at finde ud af. Nogle mener at en hus- og indboforsikring er det samme, og derved kan man tro, man kun er nødsaget til at have en forsikring. Dette er dog ikke korrekt. En husforsikring dækker ydermurene, taget, vinduer og døre. Det vil sige – groft sagt – at en husforsikring dækker det, som ikke falder ud hvis du vender huset på hovedet.

Indboforsikring dækker de løse genstande

Det er ikke nemt at vende huset på hovedet, men hvis man alligevel gjorde det, så alle de løse genstande der ville falde ud, er dækket af indboforsikringen. Derved kan det være nemmere at huske forskellen på disse to forsikringer. Uanset om man har dyre designer møbler, den dyreste elektronik eller de smarteste hvidevarer, bør man have en indboforsikring. Denne er også med til at dække genstandende i boligen, hvis der skulle komme indbrud i dit hjem.

Vær sikker på du er dækket godt ind – tjek husforsikring her

Selvom forsikringer kan være dyre, kan de i sidste ende være en billig løsning. Der findes et hav af forsikringer og forsikringsselskaber. Det kan være en god ide at gå sine forsikringer igennem en gang om året. Tjek husforsikring her. Tag også gerne en snak med flere selskaber, det kan i sidste ende blive billigere. Der er mulighed for udvidelse af forsikringer som dækker endnu bedre.

  • Udvidet elektronik forsikring
  • Udvidet glasforsikring
  • Udvidet svampe og insektangreb
  • Udvidet skader forvoldt af dyr
  • Udvidet frost, sne og vand forsikring

Ved udvidelser af sine forsikringer, er det som regel en mindre selvrisiko man skal betale. Det betyder som forbruger, at hvis uheldet er ude, koster det knap så meget for dig.

Selvrisiko

Uanset hvilke forsikringer du tegner, om det er til huset, bilen, båden eller indboforsikringen er der altid en selvrisiko. Her er det nogle gange fælderne kan klappe, hvis man ikke er ordentlig vågen. Det er vældig smart at have en billig forsikring, men det hjælper ikke så vanvittig meget at have billige forsikringer hvis der er en selvrisiko på for eksempel 7000 kroner. Denne selvrisiko kan man ikke slippe udenom. Her kan det være bedre at have en lidt dyrere forsikring, og en mindre selvrisiko.

Andre forsikringer

Er du for eksempel bilejer, så er minimumslovkravet at du skal have en ansvarsforsikring. Denne forsikring dækker kun modpartens skader hvis du forvolder dem. En fordel er at lave en kaskoforsikring. Denne dækker både dine og modpartens skader, hvis skylden er din.

Selvom udbuddet er stort med forsikringer, bør man altid kigge på ens behov. Man kan komme til at overforsikre eller underforsikre sig, hvilket kan have konsekvenser hvis uheldet er ude.

Alarmsystem

Uanset hvilken bolig man bor i, er det altid en stor fordel at have et alarmsystem tilkoblet sin bolig.

De fleste forsikringsselskaber tilbyder gratis opsætning af dette udstyr. Derefter skal der betales et månedligt gebyr som et abonnement. Hos nogle forsikringsudbydere, falder forsikringspriserne også. Forsikringen kan se at du prøver at gøre hvad du kan, for at beskytte din bolig. Derved kan priserne på forsikringerne falde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.