Madras

Hvad er en kontinentalseng?

Det korte svar er en seng med 3 lag, mod de normale 2. Madras og topmadras. De 3 lag madrasser er med til at gøre sengen til en af de mest populære på det danske marked. Valg af en ny seng og vel og mærke den rigtige seng er vigtig, da vi bruger omkring 26 år i den.

En kontinentalseng består af den traditionelle boxmadras, efterfulgt af en springmadras. Øverst ligger der en topmadras. Det er kombinationen af de 3 madrasser, der udgør den unikke opbygning.

Kontinentalsengen kommer oprindelig fra USA, hvor den i første omgang blev populær inden den kom til Danmark, hvor den ligeledes i dag hører til de bedste senge.

Kontinentalsengens tre unikke lag

Ud over at en kontinentalseng ser ualmindelig flot ud i ethvert soveværelse, vil den også få dig til at føle dig som en konge eller dronning, når du sover i den.

Det er i midlertidig vigtigt, at du sikre dig at alle 3 madrasser er af samme gode kvalitet. I nogle modeller har producenten sparet så meget på boxmadrassen, at den ikke har den rette understøttende funktion den bør have.

De 3 lag gør at sengen bliver ekstra høj, hvilke nogle skal vænne sig til. Til gengæld har de fleste efterfølgende erfaret, at det har givet en bedre søvnoplevelse at komme lidt op i højden. Samtidig kan den ekstra højde gøre det nemmere for nogle at stå op af sengen om morgenen. Der er stor forskel på at stå ud af sengen kontra stå op af sengen.

Fjedre og madras i den nye seng

Det er vigtigt at du tjekker fjedrene i alle de 3 forskellige madrasser og de bedste fjedre er dem der hedder posefjedre, hvor alle fjedrene er separeret i hver sin pose. De separerede fjedre forlænger holdbarheden sengens spændstighed og at fjedrene filtrer sammen.

Madrassens fasthed skal vælges ud fra din krop og vægt. En krop med former, bør vælge en fastere madras, så din rygsøjle for maksimal støtte og ligger lige i sengen. Er du høj og slank kan du vælge en blødere madras.

Som en tommelfingerregel, skal du vælge fasthed ud fra følgende kriterier.

  • Under 75 kg, bør du vælge en madras med medium fasthed
  • Mellem 75-95 kg, bør du vælge en madras med fast fasthed
  • Over 95 kg, bør du vælge en ekstra fast fasthed

Finansiering af din nye seng

Da det allerede er nævnt, bruger man meget tid i sengen og en god nattesøvn har stor betydning for hvordan resten af dagen forløber. Derfor anbefales det at det er her pengene bruges frem for eksempelvis en sofa, som ikke har samme indvirkning på din ryg.

De nye kontinentalsenge har en længere holdbarhed end de traditionelle senge og det kan derfor godt betale sig at bruge lidt ekstra på sengen.

De fleste forhandlere har gode finansieringsmuligheder, hvor det er muligt at låne til fordelagtige vilkår, der sikre at du de næste mange år kan sove trygt og godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.