Sildebensparket – et moderne look til dit hjem

Er du ikke før stødt på ordet ‘sildebensparket’, så er der i dag større sandsynlighed for, at du gør det eller hører om fænomenet som lige nu og her. Ordet har hverken med en fisk eller et spark at gøre, men betegner et unikt og moderne form for gulv i forskellige smukke træsorter. Nu tænker du måske, at der lyder lidt dyrt og gerne vil vide, hvad et sildebensparket kommer til at koste? Det kan ikke siges at være en billig løsning, som alle har råd til. Men med en moderne klikløsning kan du spare en masse penge ved at lægge gulvet selv. Læs med her og find ud af, om sildebensparket er det rigtige gulv for dig.

Sildebensparket er kommet for at blive

Et sildebensparket – også kaldt for fletparket – handler hverken om en særlige fiskeart som sild eller et specielt trick eller spark til fodbold, men derimod en moderne form for gulvbelægning med forskellige smukke træsorter i flotte mønstre, der fanger enhver opmærksomhed, når man træder ind i boligen.

Gennem flere århundrede er sildebensparket blevet anset som en eksklusiv og fin gulvbelægning, som var svært at udføre på alle måder. Brædderne skulle limes sammen, hvilket betød at kun professionelle fagfolk kunne lægge gulvet. Det krævede både mere tid og penge at få lagt sildebensparket, og kun de rigeste i samfundet havde mulighed for denne løsning. I dag er det en gulvtype for alle, men stadig en dyr affære, som kun få har råd til at få.

Hvad koster et sildebensparket?

Hvad koster sildebensparket er ikke til at vide, da det både kommer an på størrelsen og materialerne. Men det er noget mere kompliceret at lægge et sildebensparket i dag end et almindeligt plankegulv, hvorfor prisen er i den høje ende. Inklusiv moms kan det koste omkring 1100 kroner pr kvadratmeter. Den dyrere løsning gør, at mange ikke vælger at få sildebensparket, men det er ikke helt umuligt at få prisen længere ned. I dag er det nemlig muligt at vælge sildebensparket som en smart klikløsning, hvor gulvet kan klikkes sammen. Det betyder en hurtigere arbejdstid og et billigere resultat, som enten kan udføres af dig selv eller en professionel gulvlægger.

Hvordan opnår jeg et billigt sildebensparket?

Ønsker du den laveste pris på lægning af din sildebensparket, giver klikgulve dig som nævnt den fordel at udføre gulvbelægningen selv. Har du forstand på at lægge gulv, bliver prisen markant billigere, end hvis du får en professionel gulvlægger til at udføre arbejdet. Derudover er det blevet billigere at fremstille gulvet i dag. Du kan f.eks. vælge et sildebensparket i massivt eg eller fremstille det i laminat, så det stort set ligner træ.

Vil du have en professionel ind over, er det også muligt at spare på prisen her ved at indhente og sammenligne flere gode tilbud fra forskellige steder på nettet. En god ide vil være at kontakte i hvert fald tre håndværkere og få tilbud fra dem. Med tre tilbud kan du nogenlunde regne prisniveauet ud og evt. hente flere tilbud ind for at den billigste og bedste pris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.