Kvinde hygger og slapper af på internettet

Hvordan du får bedre internet i dit hjem

Mange danskere døjer med dårligt, ustabilt og langsomt bredbånd i hjemmet. Dette kan være en kilde til mange frustrationer, men der findes heldigvis nogle løsninger, som kan fjerne disse frustrationer. Her får du nogle gode råd til, hvordan dit internet i hjemmet kan blive hurtigere og mere stabilt. Hvis du er ved at få gråt hår over langsomt bredbånd, er du kommet til det rette sted.

Overvej din udbyder og din hastighed

Hvis du har en udbyder, der ikke kan tilbyde dig en god hastighed, er det måske her, du skal starte. Langt de fleste danske husstande kan klare sig med en downloadhastighed på mellem 20 og 30, men hvis I er en familie, der ofte streamer, downloader og gamer, samt er mange i hjemmet, kan det godt være, at I skal lede efter en højere forbindelse.
Hvis du har en meget langsom forbindelse – for eksempel mindre 10 megabit download – kan dette sagtens være problemet. Du bør overveje at forøge din hastighed, det vil ofte kun blive en smule dyrere hver måned, hvis du opgraderer til en 20 eller endda 50 megabit downloadhastighed.

De små ændringer kan gøre en stor forskel

Små ændringer ved sit bredbånd, kan gøre store forskelle. Hvis det er din Wi-Fi hastighed, der driller, får du nogle gode råd her.

  • Husk at genstarte din router regelmæssigt
  • Flyt routeren, så den står midt i hjemmet
  • Undgå at blokere routeren
  • Overvej, hvor gammelt dit udstyr er

Hvis du prøver disse fire ting, vil du ofte kunne opleve nogle store forskellige i dit Wi-Fi, hvad angår både stabilitet og hastighed.

Skift din Wi-Fi-kanal

Hvis dit Wi-Fi stadig driller, kan du overveje, om du skal skifte din Wi-fi-kanal. Dette kan du gøre ved at logge ind i routerens interface. Hvis dette lyder for teknisk for dig, kan du blot ringe til support og få dem til at gøre det.
Det er især en god ide at undersøge, om du er på den rette Wi-Fi-kanal, hvis du bor i et tætbefolket område. Hver enkelt stykke elektronik i området, som er på Wi-Fi, kan nemlig skabe forstyrrelser på din kanal, og derfor bør du flytte dig fra de mest ”trafikerede” kanaler.

Snak med support-afdelingen, der er eksperter i bredbånd

Hvis du ikke kan få problemerne med dit bredbånd til at blive udbedret, bør du kontakte din udbyder og spørge om hjælp. Det er dem, der er eksperter, og de kan sikkert finde en god løsning til dig.

Måske har du brug for en anden bredbåndsløsning?

Hvis du mener, at du har prøvet alt i hele verden for at løse problemerne, kan du overveje om din bredbåndsløsning er den rigtige for dig.
De fleste personer, der har store problemer med ”traditionelt bredbånd” vælger at skifte til enten fiberbredbånd eller mobilt bredbånd. Mobilt bredbånd kan sagtens være en løsning for dig, hvis du ikke har en mulighed for en høj hastighed i dit område, da dette Wi-Fi signal bliver leveret til dig gennem mobilmasterne.